luni, 11 februarie 2013

La Cabana Plaiul Foii

În  weekendul ce tocmai a trecut am ajuns din nou, cu drag, la Cabana Plaiul Foii, o locație mirifică de unde poți admira în toată splendoarea sa Masivul Piatra Craiului și te poți bucura de liniște, iar în cazul nostru de o bulgăreală pe cinste :D.


Cabana Plaiul Foii este situată la cca. 12 km de Zărnești și este un punct de plecare în trasee precum cele spre Refugiul Diana, Cerdacul Stanciului, Marele Grohotiș, La lanțuri etc. în Masivul Piatra Craiului sau spre Masivul Făgăraș Primele mențiuni despre un adăpost în acest spațiu datează din 1881, fiind menționat un pichet grăniceresc, dar prima cabană a fost construită în 1938 de către SKV Brașov. Începând cu anul 1999 cabana ia forma celei de astăzi, beneficiind de 70 locuri de cazare și un restaurant cu mâncare foarte bună. 

Posibilitățiile de petrecere a timpului liber sunt multiple, noi le-am adaptat sezonului și am preferat o plimbare scurtă, o bulgăreală, un derdeluș sub clar de lună și bineînțeles o smotoceală a mascotei cabanei :D












   
   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu